Kerstevenement budget

Tips voor een budget-kerstfeest op kantoor

Kerst op het kantoor: met het team of collega’s gezelligheid maken. Na een jaar hard werken tijd om even te relaxen.  Maar aan een feest kan een flink prijskaartje hangen;  voor kleinere ondernemingen kan het een fikse kostenpost zijn.

Komt dit bekend voor? Vraagt u zich af hoe kunt voorkomen dat een kerstfeest uw bankrekening niet geheel leeg maakt. Uw medewerkers verdienen toch een feest!

Ideeën voor een kerstfeest op de zaak

Stap 1 – wat gaat u doen? U moet een idee bedenken dat de gasten zal vermaken en interesseren. Doet  u dit niet, dan wil niemand komen! Hier zijn een aantal ideeën voor het soort kerstfeest dat u kunt organiseren:
 • Driegangenmenu
 • Huur een dj
 • Een nacht in het circus
 • Een kerstquiz
 • Huur een herenhuis voor een avondje moordmysterie
 • Goochelaars/artiesten
 • Een dag op de racebaan

Datum en tijdstip


Wanneer u het feest houdt, is misschien wel de beslissende factor van de kosten die het met zich meebrengt. De prijzen van iedere locatie en cateraar zullen op de vrijdagavond voor kerst bijvoorbeeld wel optimaal zijn. Wilt u de drukke periode echt ontwijken, organiseer dan een laattijdig kerstfeest in januari. Zo geeft u uw team een fantastische manier om het nieuwe jaar te verwelkomen. Nog een tip is om het te delen met een andere organisatie. Gezamenlijke feesten zijn ook een handige manier om nieuwe contacten te leggen met potentiële klanten, leveranciers of partnerbedrijven.

De plaats


Een fout die vaak wordt gemaakt door de organisator van een feest, is om de eerste prijs te accepteren die de uitgekozen locatie geeft. Er is geen reden om geen gebruik te maken van uw zakelijke onderhandelingsvaardigheden om een goede deal te krijgen op de locatie van het feest. Als alternatief kunt u de festiviteiten ook in het werkpand zelf houden. Heeft u een omgeving dat hier geschikt voor is, dan is dit altijd de goedkoopste optie, en intern eten en drinken is nog goedkoper. ‘Zelfgemaakte’ feesten geven het team de mogelijkheid om samen aan de slag te gaan met de versieringen. Het is heel simpel: maak gebruik van papier, glitter en scharen om fantastische kerststukken te ontwerpen en te produceren.

De muziek


Huurt u geen dj, dan kan de keuze van de muziek een feest maken of breken. Kies een gevarieerde mix van huidige hits, kerstmuziek en, natuurlijk, genoeg cliché muziek waarmee iedereen tot diep in de nacht kan meezingen. Wilt u een volle dansvloer, kies dan voor nummers waarop u kunt swingen. Dit kunt u heel gemakkelijk opzetten zonder dat u kapitalen hoeft uit te geven. Gebruik Spotify of Youtube, stuur een e-mail en vraag iedereen hun vijf favoriete feestnummers te selecteren. Zorg er wel voor dat u een goed geluidssysteem heeft of investeer in fatsoenlijke speakers.

Plezier en spellen


U wilt geen saai feest geven. Activiteiten en een aantal spellen voor het kerstfeest op het werk zijn geweldig vermakelijk, maar helpen ook bij het opbouwen van kameraadschap tussen werknemers en collega’s. Dit is ook een onderdeel dat u gemakkelijk kunt voorbereiden zonder dat u zich blauw betaalt. Gebruik het internet om gratis spellen te downloaden en pas ze aan naar uw team. Prijsuitreikingen zijn altijd populair, of ze nu grappig of serieus worden bedoeld. Laat afdelingen onderling concurreren of waarom gaat u niet een stapje terug in de tijd en organiseert u volwassen uitvoeringen van kinderspellen? Quizzen zijn nog een betaalbare manier om iedereen betrokken en in de feeststemming te krijgen.

Het feesten


Eten en drinken behoren tot een goed kerstfeest, maar dit betekent niet dat u de duurste cateraars hoeft in te huren. Een optie is om het zelf te doen, iedereen te vragen een buffetgerecht mee te nemen zoals gebakken kip, aardappelsalade, chips of noten. Houd een voorraad aan van zowel alcoholische als alcoholvrije en frisdranken in de ijskast en zorg ervoor dat u genoeg plastic bekers heeft.

Thema’s voor een kerstfeest

Het kiezen van de juiste thema’s voor uw kerstfeest op het werk is de sleutel. Hier zijn een aantal thema’s om u aan het denken te zetten:
 • Black tie (zwarte das)
 • The Roaring Twenties (de roerige jaren twintig)
 • Gemaskerd bal
 • Kerst carnaval
 • Winter wonderland
 • Nightmare before Christmas
 • Creatieve kersttruien
 • Avondje in het casino

Het organiseren van uw kerstfeest kan overweldigend en duur lijken. Maar door deze handige tips te volgen, bent u snel op weg om een fantastisch feest te organiseren, zonder dat u in het rood komt te staan.
Reactie plaatsen