De 4 ingrediënten voor top event

Dit zijn de 4 ingrediënten die een personeelsfeest, bedrijfsevenement of bedrijfsuitje succesvol maken

Een personeelsfeest of bedrijfsuitje organiseren klinkt leuk, maar wordt door het personeel niet altijd zo ervaren. Vier elementen bepalen of uw evenement een gezellig hoogtepunt wordt, of als een verplichting gaat voelen.

Saai

 • Maar van een evenement geen verplichting


  Voor de hand liggend? Vaak is dit niet het geval en is de aanwezigheid een verplichting. Een programma dat overvol is met presentaties van de cijfers, sprekers en 'moetjes'. Dit komt al vaak genoeg op de werkvloer voor. Een personeelsfeest, bedrijfsevenement of bedrijfsuitje moet vooral ontspannen zijn. Vraag de deelnemers van te voren wat zij leuk vinden en plan het niet al te vol. Wanneer de nadruk te veel op teambuilding ligt of als 'training', dan is de lol er vaak af. Houdt het los en luchtig.

 • Ontspannen samenkomen


  Een personeelsfeest, bedrijfsevenement of bedrijfsuitje brengt uw collega's in een andere setting, ambiance en omgeving samen. De reguliere patronen vallen naar naar de achtergrond. Schep voldoende tijd en mogelijkheden om met elkaar bij te praten en te ontspannen. Gezellige activiteiten en bijvoorbeeld een borrel zijn hiervoor erg geschikt. Wanneer de stemming op deze manier een positieve insteek krijgt, zal dit tijdens onderlinge gesprekken ook de boventoon gaan voeren. Stel dus een invulling samen waarbij op een ontspannen manier collegae met elkaar kunnen omgaan en de 'vibe' binnen het bedrijf verstevigd wordt.

 • Gaan de partners ook mee?Husbands Partners


  Wat is het doel van het personeelsfeest, bedrijfsevenement of bedrijfsuitje? Stel vast of de partners aanwezigheid van partners hiervoor noodzakelijk of wenselijk is. Dit blijft dus niet enkel bij 'wat is leuk'. Wanneer het uitgangspunt 'gezelligheid' is, dan is de aanwezigheid van partners van toegevoegde waarde. Wanneer u een nadruk op 'betere samenwerking' wil leggen of het 'verbeteren van de externe relaties'  dan is het niet wenselijk: de focus ligt dan meer op het zakelijke vlak. Raadzaam is om jaarlijks een personeelsfeest, bedrijfsevenement of bedrijfsuitje met partners or organiseren en zo ook voor een evenement met een meer zakelijke nadruk.

 • Een personeelsfeest, bedrijfsevenement of bedrijfsuitje is méér dan een 'team uitje'.


  De inhoud van een personeelsfeest, bedrijfsevenement of bedrijfsuitje kan sterk afwijken van een team uitje. Een personeelsfeest, bedrijfsevenement of bedrijfsuitje vis voor iedereen binnen de organisatie, eventueel met aanhang. Een team uitje kan per afdeling, of per werkgroep plaatsvinden. Veelal zijn dit groepen met minder deelnemers en ligt de nadruk op een invulling met meer inhoudelijkheid.  Personeelsfeest.nl speelt hier goed op in door de luisteren naar uw wens en mee te denken over de doelstelling.

 • Tip: Belastingvoordeel!Belastingvoordeel

  Vraag ons naar de belasting voordelen die een personeelsfeest, bedrijfsevenement of bedrijfsuitje met zich mee kunnen brengen.w
Reactie plaatsen