WAAROM TEAMBUILDING ACTIVITEITEN EN DOELEN STELLEN OM MEER TE BEREIKEN?
21 februari 2019 

WAAROM TEAMBUILDING ACTIVITEITEN EN DOELEN STELLEN OM MEER TE BEREIKEN?

Dus, waarom teambuilding activiteiten?

In de jaren ’90 werd teambuilding gezien als een beetje een grapje, een kans om te genieten van een ontspannen dag uit met je collega’s. Maar snel vooruit naar 2019 en bedrijven merken dat dat absoluut niet langer het geval is. Met meer aangeboden mogelijkheden dan ooit tevoren, heeft een goede teambuildingsactiviteit de kracht om training, nieuwe vaardigheden en bedrijfskennis te bieden. Onderzoek toont aan dat slecht gestuurde groepen tot 50% minder productief en 44% minder winstgevend zijn, maar teambuilding kan helpen om uw werknemers bij elkaar te brengen en de efficiëntie te verhogen.

Zoals bij elke gebeurtenis, moet u echter duidelijk uw doelstellingen schetsen om er het beste uit te halen. Bent u op zoek om nieuwe personeelsleden kennis te laten maken met belangrijke berichten? Wil je hard werkende medewerkers belonen voor hun successen? Of misschien wil je een team aanmoedigen om samen te werken om een ​​nieuw product te verkopen? Wat de reden achter uw evenement ook is, we hebben u een aantal goede tips gegeven over het selecteren van uw activiteiten en het laten werken voor u.

1. Laat de activiteit jou kiezen

Stel de doelstellingen voor uw evenement, vóórdat u verschillende activiteiten gaat overwegen. Als het je doel is om relaties op te bouwen in een gebroken team dat altijd ruzie maakt, is pittig tegen elkaar in een paintball-game te houden en misschien geen recept voor succes. Ga zitten met uw (senior) managementteam en leg duidelijk uit wat u graag zou willen zien gebeuren na het evenement. Nadat u uw doelen hebt gesteld, is het veel gemakkelijker om een ​​activiteit te selecteren dan u kan helpen deze te bereiken, en het personeel blij te maken.

2. Probeer niet te veel vakjes aan te vinken

Als een evenement veel positieve effecten heeft op het bedrijf, is dat geweldig nieuws. Maar probeer niet te veel voor elkaar te krijgen wanneer u uw doelstellingen uitwerkt. Als u te veel tegelijk probeert te bereiken, kan het vastlopen. Blijf bij een handvol kerndoelen en overweeg dan om verschillende activiteiten uit te voeren om verschillende behoeften te bereiken. Als u bijvoorbeeld een meer samenhangend verkoopteam wilt, kiest u drie specifieke manieren waarop u ze wilt zien samenwerken en uw inspanningen hierop richten.

3. Meer informatie over uw team

Naast het voldoen aan uw doelstellingen, is een teambuilding-trip een goede gelegenheid om te zien wat werkt en wat niet. Door uw werknemers te beoordelen, kunt u hun sterke punten identificeren (inclusief die waarvan u niet op de hoogte was) en rekening houden met eventuele zwaktes. Als een team bijvoorbeeld niet goed communiceert, is het misschien de moeite waard om te overwegen welke trainingsopties in de toekomst nuttig kunnen zijn.

 

4. Personaliseer doelen

Niet iedereen in het team heeft hetzelfde nodig, dus houd rekening met verschillende persoonlijkheden en leerstijlen als het gaat om teambuilding-evenementen. Het is goed om mensen uit hun comfortzone te duwen, maar niet zo ver dat het stress en angst veroorzaakt. Overweeg bedrijfsanalyses te gebruiken om meer te weten te komen over wat uw werknemers denken nodig te hebben van hun leer- en ontwikkelingsmogelijkheden. Uw personeel zal het waarderen dat hun stem zo veel mogelijk wordt gehoord.

5. Brainstorm

Je hebt geen perfect plan voor je evenement nodig. Kom samen met het team en brainstorm ideeën voor geweldige activiteiten of neem contact op met een evenementenbureau zoals Personeelsfeest.NL om een ​​professioneel advies te krijgen. Naast het betrekken van uw personeel bij uw planningsproces, is dit een goede manier om innovatie te stimuleren en creatieve sappen te laten vloeien. Een recent onderzoek toont aan dat 33% van de werknemers van mening is dat een gebrek aan eerlijke communicatie een negatief effect heeft op het moreel van het personeel. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw personeel betrokken blijft bij het proces en zich niet buitengesloten voelt.

6. Personaliseer voor uw team

Nauwe werknemersrelaties verhogen de tevredenheid van de werkplek met maximaal de helft, maar het is belangrijk om deze op de juiste manier te ontwikkelen. U hoeft geen standaardactiviteiten voor uw teamevenement te boeken, omdat het niet waarschijnlijk is dat dit voor iedereen hetzelfde is. Alles wat u kiest, kan specifiek worden afgestemd op wat u en uw bedrijf willen. Voor organisaties met zeer specifieke behoeften, is het erg belangrijk om open en eerlijk te zijn over wat u wilt bereiken en hoe voordat u begint met het organiseren van het evenement.

Dus, om de vraag te beantwoorden – “Waarom doen teambuilding-activiteiten?”, Wanneer u een teambuilding-ervaring afstemt op uw team en een duidelijk aantal doelstellingen in gedachten hebt, is het gemakkelijk om de voordelen te zien!

Over de schrijver
Reactie plaatsen